KTM tar föraren till nästa nivå med 2025 års KTM Motocross-sortiment

11.04.2024
KTM tar föraren till nästa nivå med 2025 års KTM Motocross-sortiment

I sin senaste uppdatering från den helt omgjorda 2023 KTM SX-serien, höjer nu 2025 KTM SX- och 2025 KTM SX-F-serierna insatserna och återinför en av fansens stora favoriter.

Designad för att erbjuda förare mer kontroll än någonsin tidigare, tar 2025 KTM SX- och SX-F-serien med sig en rad uppdateringar direkt från KTM Factory Racing - vilket gör denna READY TO RACE-serie hittills mest konkurrenskraftig.

Ram har fått den mest betydande uppdateringen; Synliga skärningar och förändringar i rörväggens tjocklek -> framåt, motormonteringspunkter och områden för bakstötdämpare. Dessa förändringar är avsedda att förbättra ramens flexibilitet och minska vikten med cirka 300 g - samtidigt som den allmänna stabiliteten bevaras och beteendet förbättras i kurvor.

Uppdaterad bakgaffel med kraftigt bearbetad kedjestyrning och uppdaterad bakbromspedal med bättre hållbarhet slutför ramens uppdateringar.

Nya Dunlop GEOMAX MX34 Motocross-däck är standard på 2025 KTM SX och SX-F-modellerna, vilket ger stabilitet och kontroll. Dessa inkluderar en ny gummiutformning som förbättrar dämpning och absorption och ökar prestandan med upp till 30%.

Däckens nya teknologi för progressivt kurvtagningsblock förbättrar greppet och håller däcket öppet i lera.

I WP XACT-stötdämparen har spaken uppdaterats med nya tätningar och mindre spakbultar. Inställningarna är tagna direkt från KTM Factory Racing Team och är optimerade för viktbesparingar och styvhet. För att komplettera bakuppdateringarna har WP XACT AER-framgaffeln modifierade inställningar som ger mer känslighet och mindre vikt.

Ergonomiska uppdateringar på 2025 KTM SX- och SX-F-serierna inkluderar nya bensintankens plastdelar med tvåkomponentsplast på över- och underdelarna, vilket ger en fräsch, skarp och distinkt ny look samt förbättrad kylning. Detta stöds av en uppdaterad fästplatta för bränsletanken, som skyddar ramen från slitage genom friktion och förbättrar tankens passform.

Motorns luftintag har också uppdaterats med en ny luftintagsbox i år 2025 modellerna. Detta är nu en del på ett stycke, vilket kombinerar insugningsröret och lufttratten. Den nya konstruktionen förhindrar formförändringar även genom dess mer hållbara och styvare material.

Nya grafik och färgsättning gör cyklarna ännu snyggare och förmedlar tävlingsanda. En helt orange ram, röda och svarta in-mold-grafik samt en mer hållbar svart sits förmedlar ren READY TO RACE-attityd.

År 2025 introduceras även Connectivity Unit Offroad, som är tillgänglig som KTM PowerParts-tillbehör för 2025 KTM SX-F-serien.

CUO erbjuder olika funktioner och justeringsalternativ via KTM Connect-appen. Detta består av två delar: CUO-enheten, som är monterad på framgaffeln, och GPS-antennen på framskärmen. CUO-kompatibelt framskärmskydd finns som KTM PowerParts-alternativ.

KTM 150 SX-modellen återvänder tillbaka till 2-taktsmodellutbudet. År 2025 är KTM 150 SX baserad på KTM 125 SX, men komponenter har betydligt förnyats för att erbjuda högre vridmoment och prestanda samt en ny körupplevelse.

2025 KTM SX och SX-F-modellerna erbjuder ett brett utbud av cyklar för varje riders behov.

Läs mer om 2025 KTM Motocross-serien på KTM.com.

« Kaikki uutiset